Press "Enter" to skip to content

Een kledingstomer kiezen: beoordeling van de beste

Het strijkijzer is niet altijd handig – soms is het veel efficiënter om een ​​handstomer te gebruiken om rimpels en rimpels te verwijderen. We hebben verschillende succesvolle modellen voor u verzameld in één artikel.
Veel mensen staan ​​nog steeds voor de vraag of een stomer in het huishouden nodig is of prima zonder. In principe volstaat een strijkijzer, maar soms is er echt niet genoeg stoomkracht. Het strijkijzer laat bijvoorbeeld vaak vouwen en pijlen achter op onnodige plaatsen – de kledingstomer bestrijdt kreuken veel subtieler. Bovendien is het geweldig voor delicate stoffen die alleen bij lage temperaturen (of helemaal niet) gestreken kunnen worden.

Wat kan een kledingstomer doen?

Veel huisvrouwen vermoeden niet eens hoe nuttig deze techniek voor thuis is. Wat kun je ermee doen?

Strijk kleding gemaakt van delicate en delicate stoffen, inclusief producten met een complexe snit (het is erg onhandig om met een strijkijzer te werken)
Desinfecteer babykleertjes en zacht speelgoed. Stoom is hier geweldig voor.
Verwijder snel de vouwen die zijn verschenen op een reeds gestreken item
Strijk de gordijnen zonder ze van de dakrand te verwijderen
Als je een stomer hebt, heb je ongetwijfeld alleen een strijkijzer nodig om de naden te strijken of om bijvoorbeeld grote stukken van dichte stoffen op te ruimen, bijvoorbeeld beddengoed of handdoeken.

 

De beste kledingstomers: hoe te kiezen
Een traditionele stomer bestaat uit een verwarmingselement, een watertank, een stoomgenerator, een slang en een stoomstrijkijzer. Water kan ofwel in de stoomgenerator worden afgevoerd of erin worden gepompt met een pomp, en dergelijke modellen hebben meer stoomproductie.

Er zijn dus twee parameters die het belangrijkst zijn bij het kiezen van een stomer: het vermogen van het apparaat en het niveau van stoomopwekking. Voor een verticale thuisstomer is een gemiddeld vermogen voldoende: van 1300 tot 2000 W, en de optimale hoeveelheid stoom is maximaal 85 ml water verdampt per minuut, terwijl voor de meeste mensen 50-55 ml voldoende is om effectief te werken.
Ook het volume van de watertank speelt een belangrijke rol. Hoe kleiner de tank, hoe vaker u het strijkproces moet onderbreken. Bovendien kunnen sommige modellen alleen na afkoeling met water worden bijgevuld.

Kies modellen met een ontkalkingsfunctie, want als die er niet is, hoef je alleen speciaal water te gebruiken, bijvoorbeeld gedestilleerd water. Ook zijn dergelijke steamers duurder omdat ze zijn uitgerust met speciale filters voor leidingwater. Voor elk apparaat is het echter verstandiger om gefilterd of gekookt water te gebruiken – op deze manier gaan de filters langer mee en is schoonmaken niet snel een bedreiging.
Naast de bovenstaande parameters moet bij het kiezen van een stomer rekening worden gehouden met het materiaal waarvan de zool van het strijkijzer zelf is gemaakt. Het is het meest correct als het van metaal of keramiek is. Hoe meer gaten hoe beter. Van twee vergelijkbare keramische modellen, moet u degene kiezen waarin de zool kan opwarmen, omdat zo’n stomer geen water sproeit.

Bedrijfsmodi.

Budget steamer-modellen kunnen maar in één modus werken. Het lijkt misschien te weinig, maar voor dagelijks gebruik is het meer dan voldoende. Als u echter met meer zelfvertrouwen een kledingstomer bezit dan een strijkijzer en u een groot gezin heeft, moet u letten op modellen met modi voor verschillende soorten stoffen.

Uitrusting.

En tot slot – bijna elke stoombootfabrikant streeft ernaar klanten aan te trekken, bijvoorbeeld door leuke accessoires in de doos bij het apparaat te stoppen: een thermische beschermende want, een kleerhanger, een clip voor pijlen op een broek, enzovoort. Een deel hiervan zal echt van pas komen, er blijft iets stof verzamelen in de verre hoeken van de voorraadkast. In de meeste gevallen is dit in ieder geval slechts een marketingtruc om kopers aan te trekken.

Kracht en prijs.

Veel mensen kopen goedkope zwaartekrachtstomers voor thuis. Dit zijn de meest budgettaire modellen. Het vermogen van zo’n apparaat kan 1800 W bereiken en de stoomproductie is ongeveer 35-55 g / min. Natuurlijk kan een jas met zo’n apparaat niet worden gestoomd, maar een overhemd of jurk van chiffon met ruches is gemakkelijk. Meestal hebben deze modellen maar één bedieningsmodus.

Serieuzere steamers bevinden zich in de middelste prijscategorie. Deze apparaten zijn behoorlijk krachtig (1900-2500 W) en de stoomstraal bereikt 90 g / min. Vaak zijn het deze apparaten die van modus kunnen wisselen en een grote lading wasgoed kunnen strijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *